Het verhaal!

Piet Piraat droomt ervan om lid te worden van de Dappere Piraten Club. Tot nu toe zijn er slechts drie piraten lid van deze club, nl. Kapitein Keikop, Hendrik Eenoog en Lichtblauwbaard. Om lid te kunnen worden van deze club moet Piet Piraat, naast een zwaard veroveren en een schat vinden, ook een echt zeemonster verslaan. Aan de eerste twee voorwaarden heeft hij al voldaan in een vorig avontuur. Het zeemonster wordt echter een lastiger karwei…
Aangekomen in het havenstadje Comino blijkt dat nagenoeg alle inwoners gevlucht zijn voor een gevaarlijk zeemonster. Enkel Stella Struis, de zus van Stien Struis, en de mooie Maribel wonen nog op het eiland.
De piraten zullen alles op alles zetten om het zeemonster te verslaan zodat Piet opgenomen kan worden in de Dappere Piraten Club.

Zal het Piet Piraat en zijn maatjes lukken om met verenigde krachten het havenstadje te vrijwaren van alle gevaar?
Het antwoord op deze vraag krijg je in de nieuwste bioscoopfilm van Piet Piraat & zijn maatjes: Piet Piraat en het Zeemonster.

De Cast

 • PIET PIRAAT / PETER VAN DE VELDE

  Piet Piraat is een jonge, knappe piraat.  Hij is de enige achterkleinzoon van Karel Karolus Piraat, zowat de meest befaamde zeerover uit de rijke geschiedenis van de piraterij.  Met zijn schip schuimt Piet Piraat de grote wateren af, op zoek naar avontuur.  Piets levensdoel is het vinden van de schat die zijn voorvader verborgen heeft.  Alleen weet niemand waar die schat te vinden is.  Het enige wat met zekerheid te zeggen valt, is dat de schat begraven ligt op een eiland in de Oceaan, naast een grote witte rots.  Welk eiland en welke oceaan is onbekend.  Om aan zijn zoektocht te beginnen, heeft Piet het piratenschip ‘De Scheve Schuit’ gebouwd en een bemanning geregeld.


 • STIEN STRUIS / ANKE HELSEN

  Stien Struis is het enige vrouwelijke lid van de bemanning en ze staat aan het roer van De Scheve Schuit.  Stien kan haar mannetje wel staan tussen haar mannelijke  collega's.  Ze is bazig en fors  genoeg !


 • BEREND BROKKENPAP / DIRK BOSSCHAERT

  Berend Brokkenpap is de kok, maar zoals de naam het al laat vermoeden, kan hij niet zo goed koken.  Het eten dat hij maakt, valt dan ook niet bij iedereen in de smaak.  Hij laat geregeld iets aanbranden.  Zijn specialiteit is ‘brokkenpap’.  Berend is een zware en niet zo slimme piraat die zich vooral ophoudt in de kombuis.


 • STEVEN STIL / DIRK VAN VOOREN

  Steven Stil is de matroos van het schip.  Steven kan niet praten, enkel horen.  Hij is niet echt snugger, daarom kan hij het goed vinden met Berend Brokkenpap.  Samen met Berend vormt hij een soort van ‘dikke en dunne’-duo.


 • De gastpersonages


 • STELLA STRUIS - zus van Stien/ Loes Van den Heuvel

  Stella lijkt als twee druppels water op Stien. Even sterk, even dapper en even rond. Ze heeft maar schrik van één ding: spinnen.
  Stella en Stien hebben al jaren ruzie door een dom misverstand. Stella wil het goed maken maar Stien is te koppig om te luisteren.
  Stella is stapelverliefd op Berend. Het liefste wat ze doet is knuffelen met bolle beer Berend.


 • MARIBEL / Free Souffriau

  Maribel is een meester in het schermen. Dat heeft ze geleerd van haar vader, naar wie ze heel erg opkijkt. Ze is stijlvol en bloedmooi, en Piet Piraat valt al snel voor haar charmes


 • KAPITEIN KEIKOP / Rudy Morren

  Kapitein Keikop is lid van de Dappere Piraten Club en een held voor alle piraten. Iedereen denkt dat Kapitein Keikop is opgegeten door het zeemonster. Maar is dat wel zo?


 • LICHTBLAUWBAARD – voorzitter van de Dappere Piraten Club / Henny Huisman

  Lichtblauwbaard is de voorzitter van de Dappere Piraten Club, een club waar slechts drie piraten toe behoren. Hij is een wijze piraat, de leider, naar wie elke piraat opkijkt en ook ontzettend veel ontzag voor heeft.